Nieuws over Family W

Op deze pagina verzamelen we interessante nieuwtjes over Family W. Van beursdeelnames en nieuwe collecties tot bijzondere gebeurtenissen waar we trots op zijn.

KLM Lounge 52 Family W.jpg

Krukjes Family W in nieuwe lounge KLM op Schiphol

In 2019 opent KLM een nieuwe passagierslounge op Schiphol. In de lounge staan drie grote vitrine's gevuld met het beste dat Dutch Design te bieden heeft. Wat een verassing toen wij werden gebeld of onze krukjes er ook tussen mochten staan! Heb je ze al gespot op de foto?

Buymeonce award.jpg

Family W wint BuyMeOnce-award voor meest duurzame product

In de categorie 'Furniture & Home Ware' won Family W de BuyMeOnce Excellence Award. Elk jaar wordt deze prijs uitgereikt aan een label dat zich onderscheidt op het gebied van duurzaam design, service en langdurig gebruik van het product. De prijsuitreiking vindt plaats op 30 mei in Londen.

Anna Freud Centre London.jpg

Workshop met medewerkers Anna Freud Centre in Londen

Voor de nieuwe inrichting van het Anna Freud Centre in Londen voor geestelijke gezondheidszorg voor kinderen maakte Family W samen met meer dan 15 medewerkers van het centrum nieuwe krukjes en banken. We bouwden, verfden, schuurden en brachten een laag natuurlijke was aan. De deelnemers lieten weten dat het een bijzondere ervaring was om zelf de meubels te maken die ze vanaf dat moment dagelijks zouden gebruiken.

Family W design district 2019.jpg

Design District 2019 - eerste keer voor Family W

Design District in Rotterdam is dé jaarlijkse designbeurs voor interieurarchitecten. Family W werd geselecteerd voor het 'Designer District': een plek op de beurs voor jonge labels en designers. ​Op de beurs zullen we onder meer eikenhouten krukjes in allerlei kleuren laten zien en de Plankmeubels van Floris Hovers. Je vindt ons op plek D05.

Lidewij Edelkoort Parijs Family W 2018.j

Lidewij Edelkoort opent galerie in Parijs - Family W centraal

Wereldwijd befaamde trendvoorspeller Lidewij Edelkoort opende in januari 2018 haar eigen galerie in Parijs. In haar eerste expositie, getiteld 'It's a gift to be simple' stond het werk van Family W ontwerper en creatieve broer Friso Wiersma centraal. Ook was er werk te zien van onder meer Floris Hovers, Atelier van Lieshout en George Nakashima.

Object 2019.jpg

Object 2019 - Family W wint designerbingo!

In 2019 waren we natuurlijk weer te vinden op Object 2019 van de onvolprezen Anne van der Zwaag. Met dit jaar meer ruimte konden we de hele collectie (By Hand, Erfstukken én Plankmeubels) aan de bezoekers laten zien. Bovendien was dit de eerste keer dat we al ons werk toonden uitgevoerd in massief eikenhout. De reacties waren tot onze grote vreugde heel erg positief. Als klap op de vuurpijl wonnen we op zaterdagavond de traditionele 'designerbingo'. De hoofdprijs? Een plek op Object 2020. Reken dus maar dat we er volgend jaar weer bij zijn!

Floris Hovers.jpg

Derde collectie Family W: Plankmeubels van Floris Hovers

In januari 2019 mochten we onze eerste externe ontwerper verwelkomen: Floris Hovers. Zijn meubels hebben vaak iets iconisch - een goed eigenschap voor een meubel dat graag oud wil worden. ​Family W en Floris Hovers delen hetzelfde doel: liefdevolle, duurzame meubels maken waar ook toekomstige generaties nog plezier aan hebben. We zijn enorm trots dat we zo'n goed ontwerper aan ons label hebben kunnen binden.

Designkwartier 2018.jpg

Designkwartier 2018 - Gezelligheid in Den Haag

Designkwartier Den Haag is een van de leukste designbeurzen van Nederland. Verspreid over meer dan 50 locaties stap je de meest verrassende design-opstellingen binnen. Family W was in 2018 te vinden bij Bierens Verf, die speciaal voor Family W nog drie limited editions maakten.

DDW 2018.jpg

Dutch Design Week 2018 - Erfstukken Collectie

In 2018 namen we deel aan Driving Dutch Design, een talentprogramma voor ontwerpers en jonge designlabels. Als onderdeel van deze groep mocht Family W in 2018 in het Klokgebouw zich laten zien. We grepen de kans aan om onze tweede collectie te laten zien: Erfstukken. Een collectie die begon met een simpel houten kistje dat onze 'pake'- onze Friese opa - 75 jaar geleden maakte. 

Object 2018.jpg

Object 2018 - Family W presenteert By Hand collectie

Object Rotterdam is een jaarlijks terugkerende beurs voor hedendaags design. Het is een unieke kans om direct met de ontwerpers zelf te praten over hun werk. Als 'New Talent' kreeg Family W een prachtige plek op de begane grond naast onder andere Floris Hovers, Fransje Gimbrère en Lensvelt.

Family W dutch design week 2017.jpg

Dutch Design Week 2017 - lancering Family W als label

Dutch Design Week 2017 zal voor ons altijd heel belangrijk blijven. Na een half jaar hard werken en voorbereiden was het de eerste keer dat Family W in de openbaarheid trad. En hoe! We waren tegelijkertijd te zien op de Graduation Show van de Design Academy, op het Ketelhuisplein én in de etalage van Vielgut/Piet Hein Eek in het centrum van Eindhoven. En als kers op de taart mochten we ook nog eens meubels leveren voor een van de Volvo Designrides die tijdens DDW door de stad reden.